Ontwikkelaarsversie Sony SmartEyeglasses komt naar Nederland

De ontwikkelaarsversie van Sony's smartglasses, de SmartEyeglasses, is vanaf maart te koop in Nederland. Hiermee hoopt Sony dat meer ontwikkelaars apps gaan ontwikkelen voor Sony's antwoord op Google Glass. De bril moet 670 euro, exclusief btw, gaan kosten.

De bril is voor 85 procent doorzichtig en geeft het beeld weer in monochroom groen. De SmartEyeglasses heeft lenzen met een dikte van 3 mm en een resolutie van 419 x 138 pixels. Ook is er een accelerometer, gyroscoop, kompas, lichtsensor en een 3 megapixelcamera aanwezig. Er wordt een controller meegeleverd waarin een speaker zit. De bril werkt in combinatie met Android-toestellen en laat tekst en afbeeldingen op het glas zien.

Beschikbaarheid

Vanaf 10 maart is de SmartEyeglasses beschikbaar voor ontwikkelaars in tien landen, waaronder Nederland. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is de bril nu al te bestellen. De officiële release van de Software Development Kit valt samen met de lancering van de smartglasses. Vanaf 2016 is de SmartEyeglasses ook beschikbaar voor consumenten.