Ook Gigabyte met sexy subnotebook

De kleine betaalbare ASUS Eee PC minilaptop (straatprijs 250 euro) is extreem populair. ASUS overweegt nu zelfs een drastische uitbreiding van het aantal 'eee'-lijnen tot aan tv-schermen toe! Geen wonder dat merken als Gigabyte volgen met vergelijkbare 'subnotebooks'.

De kleine laptops (een slag kleiner dan een A4) zijn niet aan te slepen. De ene na de andere fabrikant speelt in op de rage. Het merk Gigabyte, bijvoorbeeld, brengt vanaf september, via distributeur Mobile Point, de Netbook M912 op de markt.

Het persbericht van Mobile Point vertelt er meer over: "De Gigabyte Netbook M912 is een minilaptop die de leegte vult tussen de goedkope subnotebooks zoals de Asus EEE PC en MSI Wind en de duurdere Tablet PC's."

1,2 kilo
Het bericht vervolgt: "De Gigabyte Netbook M912 is een kleine laptop met een gewicht van slechts 1,2 kilogram. Het systeem onderscheidt zich van de ASUS EEE PC en MSI Wind door een 180 graden draaibaar 8,9 inch aanraakscherm met een resolutie van maar liefst 1280x768 in plaats van de gebruikelijke 1024x600. "
Bovendien bezit het systeem volgens Mobile Point een forse SATA-harddisk van 160GB (maximaal 250GB), 1GB DDR RAM en kan het uitgebreid worden met 3.5G kaarten via een Express card slot. Standaard is het systeem uitgerust met Wifi en Bluetooth en wordt geleverd in twee uitvoeringen, de M912X met ULCPC XP Home en de M912V met Windows Vista Home.

Prijzen
Desgevraagd meldt Mobile Point de volgende prijzen:
Met Windows XP: 469 incl btw ( 394 excl. btw)
Met Windows Vista: 499 incl btw ( 419 excl. btw)

Distributeur Benelux voor het merk Gigabyte is Mobile Point: www.mobile-point.nl