Ook India dreigt met blokkering BlackBerry

In navolging van de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabi dreigt nu ook India met het blokkeren van BlackBerry-diensten. Het land eist voor 31 augustus de encryptiecodes van de e-mail- en messengerdiensten van de smartphone.

Komt RIM hiermee niet over de brug, dan dreigen de Indiase autoriteiten de diensten te blokkeren, aldus persbureau Reuters. Het bedrijf zou India beloofd hebben met een oplossing te komen en zegt zich aan dezelfde restricties te willen houden als andere concurrenten in het land.

India maakt zich net als veel andere landen zorgen over de sterke versleuteling van de BlackBerry-berichtendiensten. Bij de aanslagen in het Indiase Mumbai twee jaar geleden zouden de terroristen veel gebruik hebben gemaakt van communicatie via mobiele telefoons.

Volgens de Britse krant Financial Times willen de Indiase autoriteiten ook Google en Skype blokkeren, nadat eerst de zaak tegen RIM is afgehandeld. Het dagblad zegt de beschikking te hebben over een verslag van de bijeenkomst van Indiase veiligheidsdiensten en providers waarin dit is besproken.