Ook Verizon-iPhone is gevoelig voor 'death grip'

Ook de speciaal voor de Amerikaanse provider Verizon ontwikkelde iPhone 4 blijkt gevoelig te zijn voor de zogenoemde 'death grip'. Door ook dit toestel op een bepaalde manier vast te houden, verslechtert de ontvangst.

Dat blijkt uit tests van iLounge, te zien in onderstaande video. Eerder werd bekend dat naast AT&T ook Verizon de iPhone 4 in de Verenigde Staten mag leveren. Hiervoor werd het ontwerp van het toestel op verschillende punten aangepast, onder meer omdat de Verizon-iPhones gebruikmaken van een cdma-netwerk, terwijl de iPhones van AT&T de gsm-standaard gebruiken.

Om deze reden werd de Verizon-versie van de iPhone 4 uitgerust met een extra inkeping aan de bovenkant. Vermoed werd dat Apple met deze ingreep ook de 'death grip' wilde verhelpen, maar nu blijkt dat de Verizon-iPhones hier eveneens last van hebben.

'Antennagate'

Dit antenneprobleem deed na de lancering van de iPhone 4 afgelopen zomer veel stof opwaaien. Het probleem wordt veroorzaakt door geleiding van de handen van gebruikers die het apparaat op een bepaalde manier vasthouden. Bij deze Death Grip maken twee antennes in de linkeronderhoek met elkaar contact, waarna het signaal verslechtert.

Hoewel de media zich massaal op 'antennagate' stortten, onkende Apple aanvankelijk het probleem. Uiteindelijk zag het bedrijf zich toch genoodzaakt om gebruikers van een gratis beschermhoesje te voorzien.