Op deze website: RSS-feed

De website van WINMAGkent eenhandige functie: een zogenaamde RSS-feed. Wanneer op de site een nieuwe headline of artikel geplaatst wordt,krijg jevia een RSS-nieuwskanaal automatisch een melding van het betreffende nieuwtje. Wij leggen hier uit hoe je zo'n nieuwskanaal installeert.

Stap 1. Download en installeer een RSS-reader
Eerst heb je eerst een programma nodig dat RSS-kanalen kan uitlezen. Een goede en gratis RSS-lezer is FeedReader.Download op http://www.feedreader.com/ de nieuwste versie en volg de installatieinstructies.

Stap 2. Voeg het RSS-kanaal van WINMAG toe
Nu nog even het WINMAG-nieuwskanaal toevoegen aan je RSS-verzamelaar. Dat gaat heel eenvoudig. Klik in FeedReader op de knop New Feed en voer in het invulvak het adres www.winmag.nl/rss.php in. Druk vervolgens op Next. Je kunt het kanaal nu een naam geven; standaard staat hier al WINMAG voor je ingevuld. Klik vervolgens op Finish.

Voortaan krijg je automatisch in een pop-upje de nieuwste artikelen te zien. Wanneer je dat vervelend vindt, kun je dat ook uitschakelen.Klik hiervoor in FeadReader op Tools | Properties. Haal het vinkje wegvoor show pop-up window on taskbar. Vanaf dan kun je alleen via het programma het nieuwskanaal uitlezen.