Openmobile is Nederland's nieuwste telecomprovider

Nederland is een telecomprovider rijker. Hoewel je misschien denkt dat dit de zoveelste is, heeft Openmobile een aantal punten waarop zij zich echt onderscheiden van de rest.

Meest opvallend aan Openmobile's aanbod is dat je allerlei tools kunt activeren en beheren. Hieronder valt bijvoorbeeld antivirus-software, maar ook het afschermen van bepaalde categorieën op een website. Ook kun je bepaalde applicaties, diensten en onderdelen van de smartphone in- en uitschakelen op bepaalde tijden en dit vooraf instellen. Sluit bijvoorbeeld je werkmail af na tien uur 's avonds tot negen uur de volgende ochtend.

Deel je abonnement

Bij Openmobile is het mogelijk om je abonnement te delen met maximaal zes gebruikers. In eerste instantie kost een abonnement dertig, 45 of zestig euro per maand, maar hier komt vijftien euro bij per gebruiker. Opvallend is dat de prijs vooral omhoog gaat voor de hoeveelheid data die je per maand wilt, bellen en sms'en kan bij elke bundel onbeperkt. Wil je alleen data en het bellen en sms'en achterwege laten? Dan betaal je €7,50 per maand meer. Ook is er een klassieke bundel voor vijftien euro, deze geeft je 250 belminuten en sms'jes per maand en 500 MB aan data. Deze bundel kun je echter niet delen met anderen.

Smartphones

Net zoals bij andere providers is het mogelijk om smartphones te bestellen. Dit aanbod is echter vrij gedateerd en erg beperkt. Alleen van Samsung en Microsoft zijn er meerdere toestellen beschikbaar, maar bij Samsung wordt de Galaxy A7 als nieuwste model aangeboden. Bovendien betaal je voor de smartphone nog een hoog bedrag, wat vaak rond het webwinkelbedrag ligt.

Openmobile lijkt zich nu voornamelijk op de consument te richten. Of de telecomprovider zich in de toekomst ook op de zakelijke markt wil begeven, is niet bekend.