Opslag en werkgeheugen in één chip van Samsung

Samsung is begonnen met de massaproductie van haar eerste ePoP-geheugenchips, een embedded package on package. In de chip zit niet alleen 3 GB aan geheugen, maar ook 32 GB aan opslag. In een high-end smartphone nemen de elementen samen veertig procent minder ruimte in.

De chip is slechts 15 x 15 x 1,4 mm groot, waardoor hij volgens Samsung conventionele PoP's kan vervangen die uiteraard gepaard gaan met separate eMMC's, die ook weer ruimte in beslag nemen. Door de ruimte die met gebruik van de ePoP vrijkomt is het mogelijk om andere componenten of bijvoorbeeld een iets grotere accu in het toestel te plaatsen. De ePoP-chip bevat een lpddr3-geheugen van 3 GB met een doorvoersnelheid van 1866 Mbit/s en 64 bit-bandbreedte.

Uitbreiden

'Door onze nieuwe ePoP-geheugenchip aan te bieden in flagship smartphones verwachten we dat we klanten significante voordelen in het design te kunnen bieden. Ook zouden snellere en langere multitask features beschikbaar moeten worden', vertelt Jeeho Baek, senior vice president van Memory Marketing bij Samsung Electronics. 'We zijn van plan onze lijn van ePoP-geheugens de komende jaren uit te breiden met pakketten waarin verbeteringen in de prestaties en dichtheid zitten.'