Opslag Microsoft Surface-tablets bijzonder klein

14 februari zal de Surface RT hier in Nederland verkrijgbaar zijn. Wanneer de Pro-versie naar Nederland komt is nog niet bekend. Wel bekend is de opslagruimte op zowel de Pro- als de RT-versie, en die is op z'n zachtst gezegd karig.

De Pro-versie van de Surface komt in twee smaken, een 64GB-versie en een versie met 128GB aan opslag. Dat een gedeelte van dezer opslag ingenomen wordt door het Windows 8 besturingssysteem is niet zo gek. Maar dat de 64GB-versie maar daadwerkelijk 23GB aan te gebruiken ruimte heeft, en de 128GB-versie maar 83GB, is wel verrassend.

Waar gaat die ruimte heen? Op de 64GB-versie blijkt het merendeel ingenomen te worden door de installatie van Windows 8, de geïnstalleerde apps en een partitie om de Surface te herstellen. Je kan extra ruimte vrijmaken door de herstelpartitie te verwijderen en in plaats daarvan een bootable usb-stick te maken waarmee je de Surface kan herstellen.

De opslag-situatie op de Pro-tablets is overigens niet veel anders dan die op de RT-tablets, waarbij enkel de helft van de 32GB-versie te gebruiken is.

Opslag Microsoft Surface-tablets bijzonder klein
Klein is fijn? Niet als het om opslag gaat van de Microsoft Surface