OPTA wil registratie voor hotels met internet

Telecomwaakhond OPTA wil dat alle hotels die openbaar internet aanbieden zich registreren. Volgens de OPTA moeten alle aanbieders van openbare elektronische communicatie geregistreerd staan. De horecabranche spreekt er schande van.

Volgens Horeca Nederland heeft een aantal hotels van de OPTA het verzoek gekregen om zich te registreren. Hiervoor moet een hotel een registratie invullen van vijftien pagina's en 250 euro betalen.

“Kennelijk heeft de crisis de telecomsector zo hard geraakt dat de OPTA op zoek is naar andere bronnen om haar activiteiten te bekostigen”, aldus Horeca Nederland.

De brancheorganisatie vraagt hotels die een brief van de OPTA hebben gekregen zich te melden. In samenwerking met werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland wil Horeca Nederland de telecomwaakhond verzoeken om “hotels niet verder lastig te vallen met deze papieren rompslomp.”

Doorgeefluik

Volgens Horeca Nederland zouden alle hotels die internet aanbieden samenwerken met een telecombedrijf en fungeert het hotel slechts als doorgeefluik. Bovendien zouden deze netwerken niet openbaar zijn, omdat alleen hotelgasten ze kunnen gebruiken.

De OPTA zegt het register te gebruiken om toezicht te houden op consumentenbelangen en de bestrijding van criminaliteit en terrorisme.