Oracle zet hoog in op cloud-services

In een interview met CNBC deed Larry Ellison, CEO van Oracle, de toekomstplannen van de softwaregigant uit de doeken. Volgens hem ligt de toekomst van het bedrijf op korte termijn niet in overnames maar in groei binnen de cloud.

Oracle participeert binnen alle drie de lagen van de cloud: applicaties, het platform en de onderliggende infrastructuur. Hiermee heeft Oracle volgens Ellison een voorsprong op rivaliserende bedrijven zoals Salesforce.com, waarbij het bijvoorbeeld niet mogelijk is om data vanuit de public cloud te verplaatsen naar een privé-server achter een firewall. Dit is wel mogelijk bij Oracle, volgens Ellison juist dankzij haar brede services binnen alle drie de lagen van de cloud.

De uitspraken van Ellison zijn opvallend omdat hij nog niet zo lang geleden cloud-computing afdeed als 'complete gibberish' . Maar tijden veranderen, en inmiddels heeft het bedrijf ook een cloudvriendelijke-versie van haar Oracle Database draaiende weten te krijgen. Dit maakt deel uit van een groter project waarbij Oracle al haar software zodanig aanpast dat deze ook draait binnen de cloud.