Orange en Morpho onthullen doorbraak in healthcare data mobility tijdens Mobile World Congress

Orange, leider in oplossingen voor identiteitsbeheer en veiligheidsoplossingen via dochterondernemingen zoals Almerys en Morpho (Safran-groep), komt met wereldwijd het eerste mobiele identiteitsmanagementsysteem voor de zorgsector en breidt daarmee de bestaande kaartoplossingen voor healthcare uit.

Persbericht

De oplossing vertegenwoordigt een significante doorbraak in mobility en zorgt voor veilige toegang tot patiëntengegevens waar en wanneer dan ook en via elk gewenst apparaat. Een succesvolle veldproef werd met toonaangevend ziekenhuis Clermont Ferrand University Hospital Center (CHU) in Frankrijk uitgevoerd. De oplossing wordt van 25 tot en met 28 februari tijdens Mobile World Congress in Barcelona tentoongesteld. Locatie is GSMA Connected City in Hal 3. Nummers van de stands zijn 3B2 en 3C2.

De healthcare data mobility-oplossing van Orange en Morpho zorgt ervoor dat artsen veilig toegang krijgen tot patiëntendossiers via tablets of mobiele apparaten. Het gebruiksvriendelijke systeem zet een sterke SIM-authenticatie in om de verbinding te leggen tussen de kaart en het eigen identificatienummer van de arts via een identiteitsmanagementplatform. Als de SIM-kaart eenmaal wordt herkend, wordt er direct een applet op het mobiele apparaat of tablet geladen. De betreffende dokter kan vervolgens via een veilige website toegang krijgen tot de patiëntengegevens door zijn of haar telefoonnummer in te voeren. Een pop-up bericht vraagt dan om een eigen identiteitscode om het authenticatieproces succesvol te kunnen voltooien.

Casimir Boyer, Director Information Systems bij Clermont Ferrand University Hospital Center (CHU) in Frankrijk zegt over de veldproef het volgende: “We kozen voor de identiteitsauthenticatieoplossing van Almerys - Orange’s onderneming in healthcare-diensten - en Morpho, omdat het veiligheid, gebruikerseenvoud en mobiliteit in één oplossing combineert. Ons healthcare-team en onze partners kunnen in hun dagelijkse activiteiten niet zonder mobiele toegang tot de applicaties om hun werk goed uit te kunnen voeren. Het gaat om partners waar het CHU de resultaten van biologische analyses of andere medische onderzoeken van afhandelt. Zij moeten zo snel mogelijk over die resultaten kunnen beschikken.”

Morpho levert het identiteitsmanagementplatform van de oplossing, gebaseerd op Morpho Trusted Identity Services. Deze uitgebreide oplossing biedt veilige online beheer van digitale identiteiten aan.

Maximilien Nguyen, Vice President Convergence & Solutions van Morpho zegt: “Wij zijn ervan overtuigd dat de e-health sector een veelbelovend werkveld is waarin onze technologie op het gebied van mobiele identiteitsdiensten, echte waarde zal toevoegen aan de gevoelige medische e-diensten. Onze gemeenschappelijke oplossing met Orange zal zich een weg banen door Europa, inclusief de individuele markten.”

Orange levert de robuuste SIM-gebaseerde authenticatie en leidt de integratie van de oplossing. Ook bedient Orange de dienst door het via een zeer veilig platform en netwerk te monitoren.

"Wij zijn bijzonder verheugd om aan het front te staan van een technische evolutie binnen de gezondheidssector en we zijn ervan overtuigd dat deze oplossing voor significante kansen op het gebied van mobility en databeveiliging zal zorgen voor healthcare-professionals en patiënten," zegt Thierry Zylberberg, Director Orange Healthcare.

Meer informatie over Orange Healthcare services en Morpho is via deze link te vinden.