Originele HP tonercartridges

Het klinkt zo verleidelijk: besparen op je tonercartridges door te kiezen voor een goedkoper alternatief dan voor de originelen. Welnu: wij van MKB Proof raden dat ten strengste af.

Niet zonder reden: een onafh ankelijk onderzoek van Spencerlab Digital Color Laboratory toonde aan dat zowel op gebied van betrouwbaarheid als afdrukkwaliteit de goedkopere vervangers steken lieten vallen ten op zichte van HP’s eigen Monochrome Laserjet tonercartridges.

Niet-originele cartridges toonden defecten zowel direct bij ontvangst als na enig gebruik. HP’s originele toners vertoonden deze problemen in geen enkel geval. Misschien nog wel opzienbarender is het kwaliteitsverschil. Slechts 57 procent van de prints gemaakt met de goedkopere cartridges waren geschikt voor extern gebruik. In het geval van originele HP toners konden maar liefst 95 procent met een gerust hart verstuurd worden.

Gek? Wij van MKB Proof vinden van niet. Niemand anders dan een fabrikant zelf kan voor zijn eigen producten de beste printsupplies maken. Alle know- how bij het ontwikkelen van de supplies zit immers ook in het ontwikkelen van de producten zelf, en dat komt uiteindelijk de afdrukkwaliteit en de betrouwbaarheid sterk ten goede.

MKB Proof 2014