Oukitel's K10000-smartphone gaat minstens 10 dagen mee

Accuduur blijft een probleem bij huidige smartphones. Wellicht geen groot probleem, maar niemand zit graag met een lege accu. Het Chinese Oukitel heeft daar met hun K10000-smartphone iets op gevonden.

De K10000-smartphone

De 4G-smartphone is namelijk voorzien van een accu met een indrukwekkende capaciteit van 10000mAh. Ter vergelijking: de Samsung S6 Edge Plus heeft een capaciteit van 3000 mAh. Meer dan drie keer zoveel verklaart echter niet waarom de K10000-smartphone ruim tien uur lang meegaat.

Specificaties K10000

De specificaties doen dat wel. Want die zijn niet echt indrukwekkend. Het toestel heeft een scherm van 5.5-inch ips display en kent een resolutie van 720 bij 1280. Voor grafisch spektakel moet je dus duidelijk ergens anders zijn. Ook de MediaTek-processor is niet indrukwekkend, dit betreft een 64-bit Quad Core 1.0GHz-cpu. Verder heeft de smartphone 2GB aan intern geheugen aan boord en heb je 16GB aan opslag tot je beschikking, uitbreidbaar tot 32GB via MicroSD.

Opvallend detail: de smartphone is dual-sim, waarbij één sim-poort tegelijkertijd dienst doet als MicroSD-poort. Extra opslag en twee sim-kaarten gebruiken gaat dus niet. Aan de achterkant van de K10000 vind je een 8.0 megapixelcamera, aan de voorkant een 2.0-megapixelcamera. Het toestel draait op Android 5.1 voorzien van een eigen interface waarbij overzicht voorop staat. Zo zou je altijd snel de app moeten kunnen vinden die je zoekt.

Uniek

Ondanks de gemiddelde specificaties mag de accu, die tussen de tien en vijftien dagen meegaat met normaal gebruik, best uniek genoemd worden. Zeker omdat de smartphone, ondanks het wat grove design, zeker niet extreem dik is. Sterker nog, het hoekige stalen design heeft een eigen gezicht en lijkt bovendien ook een lekkere grip te kennen. Daarnaast kun je ook externe apparatuur opladen via deze smartphone wanneer je stroom over hebt. Dit is trouwens niet het eerste toestel die Oukitel uitbrengt waarvan de accu een grote capaciteit meekrijgt: eerder deed het bedrijf dat al met de K4000, die, inderdaad, een accu met een capaciteit van 4000mAh aan boord heeft. Ook is er een K6000 met een accucapaciteit van 6000mAh verkrijgbaar.

Het toestel is nu te bestellen voor een net bedrag van 240 dollar, waarna deze vanaf 21 januari 2016 verscheept wordt. Kijk voor meer informatie over het toestel of om deze te bestellen op de webpagina van de Oukitel K10000 via Gearbest.com.