Outlook-e-mail in huisstijl (tips)

Het is niet al te moeilijk om met Microsoft Outlook mailtjes te versturen met automatische een handtekening in de huisstijl van je organisatie. Jos Goes legt uit hoe.

Outlook express biedt een scala aan mogelijkheden om e-mail met plaatjes en eigen opmaak te creren. Outlook 2003 heeft deze mogelijkheden flink beperkt, maar niet voor niets. Om gebruikers van Outlook 2003 te beschermen tegen de overlast van spam en dergelijke, zijn de standaard instellingen van Outlook 2003 strenger geworden, voornamelijk betreffende het gebruik van afbeeldingen. Het is zelfs zo dat Outlook 2003 alle afbeeldingen in binnenkomende e-mail standaard blokkeert.

Bijkomend nadeel is dat eigen opmaak met plaatjes het e-mailbericht veel groter maakt. En hoe groter het e-mail bericht, hoe langer het versturen en ontvangen duurt.
De HTML-kenners onder ons zullen terecht stellen dat, ondanks de beperkingen van Outlook 2003, het wel mogelijk is om eigen briefpapier met afbeeldingen te ontwikkelen. Het kan allemaal wel, maar is niet aan te raden, omdat Outlook veel code bijvoorbeeld voor hyperlinks - bewust niet uitvoert.

Vanzelfsprekend kun je wel iets doen om de eenheid tussen huisstijl in Word-documenten en e-mail te behouden. En wel met de functie Handtekening maken. Als basis gebruik je het lettertype en de kleuren die je toepast in de huisstijl die je in Word gebruikt.

Uiteraard moet er eerst wat voorbereidend werk plaatsvinden.