Over vijf maanden meeste apps voor Android

De Android Marketplace heeft binnen vijf maanden meer apps dan de Apple's App Store. Dit verwacht onderzoeksbureau Distimo mits de huidige groei van beide applicatiewinkels doorzet. Wat gratis apps betreft is Google zijn concurrent al voorbijgestreefd.

Volgens Distimo bevat de winkel van Apple 121.845 gratis apps tegenover 134.342 van Android. Alle bestaande applicatiewinkels zagen de afgelopen maand hun aanbod groeien. Als deze groei de komende vijf maanden zo doorzet, dan zal Android tegen die tijd meer apps in haar winkel hebben dan Apple. De App Store voor de iPhone is nu nog het grootst, maar groeide het minst van alle applicatiewinkels.  

Voor Microsoft was er ook goed nieuws. De winkel van Windows Phone 7 zal met de huidige groei over vijf maanden groter zijn dan Nokia's Ovi Store. Nederlanders hebben nog geen toegang tot de winkel van Microsoft, maar dit moet na de in het najaar geplande Mango-update opgelost zijn. 

Ook onder ontwikkelaars is er een verschuiving gaande. Inmiddels focust de helft van de populairste softwarebakkers zich niet meer op één platform, maar maakt applicaties voor verschillende mobiele besturingssystemen.

Bron: Distimo