'Overheid moet niet bezuinigen op innovatie'

ICT-bedrijven waarschuwen de overheid om niet te bezuinigen op innovatie nu er een voorzichtig herstel in de sector zichtbaar is. Dat zeggen de ondernemingen in de ICT~Kwartaalmonitor van brancheorganisatie ICT~Office.

Volgens de ondervraagde bedrijven zal het kabinet meer nadruk moet leggen op de rol van ict om economische groei te realiseren of bezuinigingen door te voeren. Zo kan de overheid zelf met minder ambtenaren toe door meer te investeren in ict.

De branche adviseert de overheid daarnaast om investeringen in ict fiscaal aantrekkelijk te maken en de aanbestedingen voor mkb-bedrijven toegankelijker te maken.

Omzet en werkgelegenheid

Volgens ICT~Office is de omzet van ict-bedrijven in het tweede kwartaal van 2010 gemiddeld gelijk gebleven in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De werkgelegenheid daalde echter gering. De brancheorganisatie verwacht dat de komende drie maanden de omzet en de werkgelegenheid in de sector zullen stijgen.

De ICT~Kwartaalmonitor wordt ieder kwartaal samengesteld uit de resultaten van een peiling onder een vast panel van ict-bedrijven.