Oxxio maakt energieverbruik zichtbaar op iPhone

Energieleverancier Oxxio stelt haar EnergieMonitor beschikbaar als iPhone App. Met de applicatie kunnen Oxxio klanten die over een slimme meter beschikken altijd en overal hun energieverbruik inzien.

Via de applicatie ontvang je bovendien energiebesparingstips en kun je het actuele stroom- en/of gasverbruik vergelijken met dezelfde dag een week eerder, of met een andere periode.
Ook is het mogelijk een streefverbruik in te stellen en vervolgens bij te houden of dit haalbaar is. De iPhone App is kosteloos te downloaden in de App Store. Een demonstratie van de Oxxio EnergieMonitor voor de iPhone is te vinden op www.oxxio.nl/energiemonitor.

Slimme Meter

Om de EnergieMonitor persoonlijke verbruiksgegevens te laten tonen, hebben Oxxio-klanten een slimme meter nodig. Klanten die nog niet in het bezit zijn van een slimme meter, kunnen deze eenvoudig en kosteloos aanvragen bij Oxxio. Hoewel de slimme meter en de EnergieMonitor op zich niet op energie of kosten besparen, dragen ze volgens Oxxio indirect bij aan energiebesparing door bewustwording te creëren.

Uit onderzoek zou blijken dat 33 procent van de slimme-metergebruikers een besparing van vijf procent realiseerde. Achttien procent bespaarde zelfs meer dan tien procent op de energierekening.

De EnergieMonitor geeft dagelijks het energieverbruik weer in euro’s, kWh stroom of kubieke meter gas. Daarnaast geeft de EnergieMonitor bespaartips die duidelijk laten zien wat die opleveren in een percentage van de jaarrekening. Deze gegevens kunnen klanten ook bekijken op hun persoonlijke, beveiligde pagina’s op Mijn Oxxio.

Oxxio EnergieMonitor

De Oxxio EnergieMonitor is sinds juni 2009 al beschikbaar als widget voor mobiele telefoons en voor op het bureaublad van de computer met besturingsplatformen als die van Microsoft, Google en Apple. Oxxio-klanten met een slimme meter kunnen deze widget kosteloos downloaden op de website van Oxxio via https://www.oxxio.nl/energiemonitor. Hierop staat ook een demo van hoe het werkt.