Palm kondigt Treo 680 smartphone aan

Palm kondigt de Treo 680 aan, een mobiele telefoon met gentegreerde handcomputer. Naast het afhandelen van het belverkeer is het apparaat gericht op het verwerken van e-mail. De Treo 680 ondersteunt zogeheten 'push-mail'; het onderweg direct ontvangen en versturen van bedrijfs-email.

Bijzonder is dat het apparaat voorzien is van het befaamde Palm OS-besturingssysteem, dat bekend staat om zijn gebruiksgemak. Eerder lanceerde Palm de Treo 750v, een handheld die met gprs n umts overweg kan maar die voorzien is van de Windows Mobile-software van Microsoft. De trouwe Palm-gebruikersgroep was daar niet onverdeeld gelukkig mee, omdat zij hoopten op nieuwe Palm-handhelds met Palm-software. Palm lijkt ze op hun wenken te bedienen met deze Treo 680.

Professionele consument
De Treo 680 is, volgens Palm, ideaal voor de professionele consument die een uitgebreid scala aan mogelijkheden op een toestel wil hebben, waaronder toegang tot e-mail, internetpagina's browsen, berichten versturen en een aantal andere gebruiksvriendelijke toepassingen.
Bovendien denkt Palm dat de nieuwe Treo 680 een aantrekkelijke propositie is voor organisaties die op zoek zijn naar smartphones met uitgebreide toepassingen die snel en eenvoudig te leren en te gebruiken zijn.

Qwerty-toetsenbord
De Treo 680 heeft dezelfde nieuwe vormfactor als de Treo 750v-smartphone en heeft een volledig qwerty-toetsenbord en een helder 320x320-kleurenscherm. De Treo 680 profiteert van recente Palm-innovaties, zoals een speciale telefoon-gebruikersinterface die gebruikers in staat stelt om telefoontjes te beantwoorden met voorgeprogrammeerde sms-berichten, nieuwe nummers aan bestaande contactinformatie toe te voegen en drieweggesprekken te voeren.

De berichtenapplicatie op de Treo 680 geeft tekstberichten weer als een thread, waarmee de hele conversatie wordt weergegeven zoals bij instant messaging het geval is. De Treo 680 heeft tevens gentegreerde e-mail en webmogelijkheden. Hij kan tevens gebruikt worden als mp3-speler, camcorder en digitale camera.

Nog even wachten
De Treo 680 laat nog wel even op zich wachten. "De volledige toepassingen, beschikbaarheid en prijsinformatie voor Europa zullen tegen het einde van het jaar bekend zijn", meldt het persbericht van Palm.

Productinfo: http://euro.palm.com/nl/products/treo680