Palm Treo Pro verschijnt volgende maand

Over enkele weken lanceert Palm de opvolger van zijn zakelijke Treo 750 smartphone. Deze 'Treo Pro' belooft een behoorlijk spektakel - al zijn de verschillen met andere zakelijke telefoons met Windows Mobile Pro niet heel erg groot.

Ondanks de stortvloed aan nieuwe toestellen van HTC en Nokia houden nog steeds veel gebruikers vast aan hun vertrouwde Palm Treo 750. Ook al is dat model wat 'features' betreft niet helemaal up-to-date, gelet op het ontbreken van onder meer WiFi en GPS.

"De lancering is uitstekend getimed"

Twee jaar na de introductie van de Treo 750 komt de fabrikant met de Treo Pro. De lancering is uitstekend getimed, nu gebruikers wellicht net het einde van hun tweejarig abonnement in zicht hebben. Het apparaat voegt de genoemde features toe, en draait bovendien onder het nieuwe Windows Mobile 6.1 Professional.

Qwertytoetsenbord
Kenmerkend voor alle Treo's is het qwertytoetsenbord onder het scherm, ideaal voor e-mail en sms. Het toetsenbord is iets afgeslankt, en daardoor minder geschikt voor mensen met grote handen. De smartphone blijft daardoor wel compact en ligt erg goed in de hand. Handig zijn de extra sneltoetsen rondom de centrale bedieningstoets, die je direct bij e-mail of agenda brengen. Vreemd genoeg zijn de functietoetsen onder het scherm verdwenen. Je zult dus iets meer via het scherm moeten doen, dat gelukkig lekker groot is met een (relatief) hoge resolutie van 320 x 320 pixels. Daarmee volgt het de


SPECS

Prijs:
419,33 excl. btw

Info:
www.palm.com

VOOR EN TEGEN
+ Sterk uithoudingsvermogen
+ Uitgebreide features
+ Compact ontwerp
+ Windows Mobile 6.1 Professional
- Geen functietoetsen

OORDEEL
Een op het oog zeer waardige opvolger voor de Treo 750 en een ideale zakentelefoon voor de Windows Mobile-gebruiker.

SCORE
Niet van toepassing
(betreft preview)

Samsung i780, een stevige concurrent voor deze Treo Pro.

Sneller online
De 'umts-versneller' HSDPA zat al in zijn voorganger en zorgt ook op deze Treo Pro dat je lekker snel het internet op kunt racen. Bovendien ondersteunt het toestel nu ook WiFi, dat met n druk op de knop kan worden ingeschakeld. Verder beschikt het systeem over een gps-ontvanger, voor navigatie, en een 2 megapixel-camera voor foto en video. In het microSD-geheugenslot passen nu geheugenkaarten tot 32 GB.

Kleine details
Het zijn kleine details die het verschil maken. Gelukkig heeft Palm aan de details gedacht. Zo is aan de onderkant een handige 3,5 mm-aansluiting te vinden voor een koptelefoon of headset. Daarnaast bevat het een extra krachtige (1.500 mAh) verwisselbare batterij. De batterij moet, in combinatie met de zuinige Qualcomm-chipset, voor een spreektijd tot vijf uur en standby-tijd van maarliefst 10 dagen moeten zorgen. Lang hoef je bij Palm na de eerste persberichten doorgaans niet te wachten. In de eerste helft van september is het toestel vermoedelijk al beschikbaar.

Info: www.palm.com | Distributeur: www.now-mobile.nl/