Panasonic met betaalbare 'groothoek' digicam

Panasonic introduceert deze lente onder de naam Lumix een negental nieuwe digitale cameras, waaronder de DMC-FX01 met een 28 mm 'groothoeklens'

Panasonic introduceert dit voorjaar maar liefst negen nieuwe camera's, die allemaal voorzien zijn van het stabilisatiesysteem van Panasonic MEGA Optical Image Stabiliser
(MEGA O.I.S.)

DMC-FX01
De DMC-FX01 is een compacte camera met het laagste prijskaartje in deze line-up: 399 euro, inclusief btw. Het toestel bevat desondanks bijzondere features. Zo is de FX01 uitgerust met een groothoek LEICA lens (28 mm).
Het grote, extra heldere LCD van 6,5 cm heeft een High Angle Mode, die simpel instelbaar is via een aparte toets op de camera. Bij toepassing van deze functie is het display ook bij gebruik van de camera boven je hoofd goed zichtbaar vanaf beneden.
De FX01 'schiet'beelden in maximaal 6 Megapixel en is uitgerust met 3.6 x optische zoom. Dit zoombereik kan verder worden verlengd tot 4.9 x (3Mp) door de extra optische zoomfunctie.

Overzicht
Op het LCD kun je 9 of 25 fotos in een overzicht op het scherm krijgen, een handig hulpmiddel bij het terugzoeken van die ene foto.
De Venus Engine PLUS technologie maakt het mogelijk om onbeperkt opeenvolgend foto's te maken (totdat de geheugenkaart vol is). De Venus Engine PLUS reduceert ook het energieverbruik van deze camera.

Om vervaging van een foto door beweging van het object te voorkomen heeft Panasonic een High Sensitivity mode in deze camera gentegreerd. Door de Pixel-mixed readout methode kan High Sensitivity bereikt worden tot ISO1600.

Accessoires
De DMC-FX01 wordt geleverd inclusief een Lithium-accu met externe lader, SD Memory Card, USB/video-kabels en een software CD-rom. De FX01 is leverbaar in zwart en zilver.

Prijs: Panasonic DMC-FX01: 399,-- | Info: www.panasonic.nl | tel: 073 6402802.