Paper 3.0 is je nieuwe notitieboek

Paper was jarenlang dé applicatie om mee te schetsen op een iPad. Van het snel visualiseren van ideeën tot het maken van kunstwerken, je kon het er allemaal mee. Maar vandaag wordt de app behoorlijk veranderd, zowel in focus als platform.

Hoewel Paper, een applicatie van FiftyThree voor de iPad, in de afgelopen jaren steeds iets is veranderd, is de focus altijd hetzelfde gebleven: schetsen en tekeningen maken die verzameld worden in een virtueel notitieboek. Vandaag wordt Paper 3.0 gelanceerd en daarmee is de app eindelijk ook beschikbaar voor de iPhone. Maar de focus ligt niet meer op schetsen. Paper is nu duidelijk bedoeld om ideeën te verzamelen. En daarmee is het nu meer dan ooit een goede vervanger voor je ouderwetse notitieboek.

Schetsen, foto's en meer

Die nieuwe focus uit zich in allerlei features die toegevoegd zijn. Zo kun je nu niet alleen meer schetsen, maar ook notities maken door te typen en foto's toe te voegen. Mooi is dat dit ook in combinatie met elkaar kan, dus tekst toevoegen aan een schets is mogelijk geworden.

Put It On Paper from FiftyThree on Vimeo.

Bij de optie om notities te maken, heb je de mogelijkheid om verschillende soorten opmaken te gebruiken. Je kunt de tekst bijvoorbeeld dikgedrukt of groter maken, maar ook een opsomming of een to-do-lijst maken. Onderaan vind je de optie om van tekst te wisselen naar schetsen of foto's. Foto's kun je vanuit de app maken, maar je kunt ook eerder gemaakte foto's uit je galerij toevoegen. Een foto kun je vergroten en verkleinen, maar het is ook mogelijk om een bepaald deel van de afbeelding te highlighten of er een schets of notitie bij te maken.

Journals zijn nu Spaces

Voorheen verzamelde je bij elkaar horende schetsen in een 'journal'. Deze zijn nu van naam veranderd en heten 'Spaces', al komt het op hetzelfde neer. Verschil is echter dat je geen journal view meer hebt, maar meer een stapel aan ideeën op één plek.

Ook op iPhone

Paper was tot voor kort alleen beschikbaar voor de iPad, maar komt nu ook naar de iPhone. De app is gratis te downloaden voor beide apparaten.