Paper is nu gratis voor de iPad

Paper, een applicatie waarmee je op een iPad tekeningen kunt maken, is vanaf vandaag gratis te verkrijgen in de iTunes Store. De maker van de applicatie, Fiftythree, hoopt op deze manier meer exemplaren van zijn tekenstylus Pencil te verkopen, bevestigt hun ceo tegenover The Verge.

Eerder bevatte Paper in-app aankopen voor ieder 99 dollarcent, maar nu zijn deze geheel gratis. Sketch, Outline, Write, Color en Mixer zijn nu allemaal beschikbaar voor iedereen die Paper download. Met deze functies kun je gebruik maken van een waterverfkwast, een potlood, een markeerstift en een ballpoint.

Pencil

PencilNu deze functies gratis worden aangeboden, hoopt Fiftythree dat zijn Pencil beter gaat verkopen. Doordat Paper nu gratis is, hoopt het bedrijf dat meer mensen de applicatie uitproberen en besluiten een Pencil te kopen. De bluetooth-stylus is het eerste hardware-product dat door het bedrijf ontwikkeld is. 'Pencil heeft het erg goed gedaan', vertelt Georg Petschnigg, ceo van Fiftythree. Pencil is één van de bestverkopende stylussen op Amazon. Inmiddels is er een nieuwere versie van Pencil uitgekomen: Gold Pencil. Deze versie is voor €52,91 beschikbaar, net als de walnoten versie. De goedkopere Graphite Pencil is te koop voor €44,08.

Pencil