Parallels brengt Plesk Panel 11 uit

Paralells heeft versie 11 van hun Plesk Panel uitgebracht. De nieuwe uitvoering van hun hosting-configuratiescherm bevat volgens het softwarebedrijf meer dan tachtig verbeteringen. Deze moeten hosters en webdesigners helpen hun zakelijke operaties te vereenvoudigen.

Eén van de belangrijkste verbeteringen in Plesk Panel 11 komt van NGINX. Deze server maakt het voor Linux-gebruikers mogelijk hun processor- en geheugenverbruik met vijftig procent terug te brengen. De NGINX-server wordt automatisch geïnstalleerd en geconfigureerd en moet de toegang tot websites en de responstijden van toepassingen versnellen.

Dezelfde server moet ook zorgen voor een betere ervaring voor mobiele gebruikers. Door een samenwerking met Unity Mobile kunnen gebruikers van Plesk Panel nu hun bestaande websites renderen voor het geoptimaliseerd bekijken en bladeren vanaf elk mobiel apparaat. Daarbij fungeert de NGINX-server als proxyserver voor langzamere verbindingen zoals 3g.

Nieuw in versie 11 is ook Parallel’s Web Presence Builder. Met deze tool kun je websites bouwen voor het kleinbedrijf en onervaren gebruikers. Het bevat modules voor klikken-en-verslepen waarmee gebruikers de inhoud van hun website eenvoudig kunnen aanpassen en hun Facebookpagina's automatisch kunnen bijwerken om de inhoud en look-and-feel van hun website over te nemen.

Daarnaast heeft Paralells ook een aantal gratis opties voor de ondersteuning toegevoegd. Klanten met een onbeperkte vaste Plesk SKU-licentie krijgen voortaan gratis ondersteuning per e-mail. Beschik je ook over een Power Pack dan krijg je premium ondersteuning (e-mail, telefoon, Skype of live chat).  

Parallels Plesk Panel 11 is nu beschikbaar via meer dan zestig van 's werelds grootste aanbieders van hosting via de Parallels Launch Partner Directory.