Partition Manager 12 is volgens de makers sneller, veiliger en beter voorbereid op grote harde schijven

Vrijwel iedereen kent het verschijnsel wel dat de systeempartitie na verloop van maanden toch wat te krap blijkt te zijn gekozen. Je kunt dan uithuilen en helemaal opnieuw beginnen met het installeren van een os en alle bijbehorende software, maar dat is een nogal tijdvretende klus. Paragon biedt al sinds jaar en dag uitkomst met Partition Manager (Pro), zojuist aanbeland bij alweer versie 12.

In deze nieuwste versie 12 van Partition Manager vinden we als belangrijkste nieuwigheden onder meer ondersteuning voor schijven groter dan 2 TB, tewrijl de engine sneller is geworden en (nog) betrouwbaarder. Met  name dat laatste aspect is steeds belangrijker aan het worden, want een meerdere Terabytes aan software en gegevens kwijtraken is geen prettig vooruitzicht.

Ook is Paragon is zo aardig geweest om met Partition Manager 12 een GPT-loader mee te leveren. Feitelijk is het een driver die ervoor zorgt dat ook XP-gebruikers -die in het bedrijfsleven natuurlijk nog altijd in grote hoeveelheden te vinden zijn- aan de slag kunnen met schijven groter dan 3TB.

Een boot media builder zorgt dat Partition Manager ook te gebruiken is áls er eens iets misgaat (stroomuitval is heden ten dage niet uitzonderlijk, tenslotte); via de herstelconsole gebaseerd op WinPE kan veel leed ongedaan worden gemaakt.

Tevens is gedacht aan een bootschijf voor Linux-systemen, een omgeving die toch net weer wat andere eisen stelt dan het Windowsplatform. Praktisch is de mogelijkheid om virtuele schijven non-destructief te koppelen. Het prijskaartje voor Partition Manager 12 Professional (de meest uitgebreide versie) is met 49,95 euro prettig te noemen.

Paragon Manager 12 is onder andere verkrijgbaar via de website van Paragon.