Partners Alcatel-Lucent beantwoorden toenemende vraag naar video-oplossingen

De vraag naar videocommunicatie stijgt. 'Visual Communications' was in 2012 één van de snelst groeiende productgroepen van Alcatel-Lucent. Technologische vooruitgang, in combinatie met een groeiende behoefte aan kostenbesparing, het fileprobleem en groeiend milieubewustzijn dragen allen bij aan de toenemende vraag.

Persbericht

Certificering zeven nieuwe partners

Om in te spelen op de groeiende vraag van klanten en partners organiseerde Alcatel-Lucent een trainings- en certificeringsprogramma voor haar partners. Hierdoor zijn inmiddels zeven partners opgeleid om de markt te bedienen met oplossingen als boardroom videoconferencing-systemen, webcollaboratie met video, mobile video voor tablets en telefoons en oplossingen voor recording en streaming/distributie. De gecertificeerde partners zijn Telecom Service Groep, Alcadis, Nextel, NextiraOne, Koning & Hartman, Kreuze en dB Audiovisueel.

Kreuze levert zorgaanbieder Ciran Alcatel-Lucent video-oplossing en wint Video Kick Start Award

Alcatel-Lucent ziet in Nederland dat met name scholen, zorginstellingen en bedrijven met meerdere locaties grote behoefte aan video-oplossingen hebben. Zo heeft Kreuze bij Ciran (Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland) een integrale video-oplossing geleverd. Met de geleverde videoconferencing-oplossing kunnen artsen vanuit Venlo en elk aangesloten expertisecentrum op ieder moment de nodige medische ondersteuning bieden. Ook met andere partners worden initiatieven ontplooid, zoals een gezamenlijk bezoek met klanten aan de ISE-beurs en het organiseren van videoseminars voor geïnteresseerden. Op basis van deze activiteiten werden Kreuze, Telecom Service Groep en NextiraOne genomineerd voor de Video Kick Start Award op het jaarlijkse partnerevenement van Alcatel-Lucent en mocht Kreuze uiteindelijk de Award in ontvangst nemen.

Maud Holvast, Country Sales Director bij Alcatel-Lucent Enterprise: "Wij zijn trots op de ontwikkeling die onze partners doormaken op het gebied van videocommunicatie. Benodigde skills worden snel behaald en de funnel en business groeit navenant. De Video Kick Start Award voor Kreuze is zeer verdiend. Niet alleen vanwege de zorgoplossing voor Ciran, maar ook omdat videocommunicatie integraal wordt gepositioneerd en verkocht. Tevens beschikt Kreuze over de juiste expertise en certificering."