Pas je humeur aan met Thync

Thync, een wearable die je gemoedstoestand kan aanpassen, komt deze maand op de markt. Met de hoofdband die twee sensoren bevat, één op je slaap en één achter je oor, kun je via je smartphone een gemoedstoestand kiezen en deze krijgen via de neurosignalen.

Een drukke dag op kantoor met veel stress? Wordt weer rustig door Thync op 'Calm' te zetten. Maar je kunt ook kiezen voor 'Energy' om juist meer energie te krijgen.

Calm

Volgens Thync voelt 'Calm' als een 'ontspannende massage of wat koud water dat je in je gezicht gooit, maar dan meer gefocused.' Je voelt je als gebruiker fysiek ontspannen en je bent je meer bewust van je ademhaling en hartslag. De kans dat je emotioneel reageert is volgens Thync kleiner door deze neurosignalen. Bovendien maak je jezelf even los van stressvolle gedachten. Perfect voor een veel te drukke werkdag dus, maar ook om 's avonds weer kalm te worden.

Energy

De gebruikers van Energy zijn alerter en meer gefocust. Ze krijgen een explosie van fysieke energie en zijn opgewonden, aldus Thync. Je hebt de motivatie om actief te zijn, het gevoel dat je iets wilt bereiken en hebt een warm gevoel in je borstkas. Dipje tijdens een lange werkdag? Dan kan dit de oplossing zijn.

Gebruik

Thync heeft drie componenten: de Thync Module, Strips en Vibes. Allereerst plaats je de Module op je hoofd, net boven je wenkbrauw. Vervolgens kies je de juiste Strip: Calm of Energy. Deze zet je gemakkelijk op de Module. Vervolgens kies je de gewenste Vibe, Energy of Calm, en kies je een bepaalde versie. Zowel Energy als Calm hebben diverse versies, die varieëren in gevoel en lengte. Een Vibe is na activering nog verder aan te passen, voor het gewenste effect.

Thync komt in juni met limited releases, vanaf oktober is het systeem voor iedereen verkrijgbaar voor 299 dollar. De bijbehorende applicatie is alleen beschikbaar voor iOS.