Pc-markt krimpt verder ondanks komst Windows 10

Ondanks de lancering van Windows 10 dit jaar, kent de pc-markt geen groei dit derde kwartaal van 2015. Reden hiervoor zou zijn dat mensen eerder hun bestaande computer naar Windows 10 upgraden dan dat zij een nieuwe pc aanschaffen.

Dit blijkt uit cijfers van analistenbureau Gartner. Volgens Gartner kromp de pc-markt, waaronder desktopsystemen en notebooks vallen, dit derde kwartaal met 7,7 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2014. Opvallend, want met de lancering van Windows 10 dit jaar zou je wellicht een boost in pc-verkopen verwachten. Toch kiezen mensen er blijkbaar voor liever hun bestaande systeem te upgraden dan voor Windows 10 een nieuw systeem aan te schaffen.

Groei op komst

Wel is er iets positiefs te melden: vijftig procent van de door Gartner ondervraagde consumenten in de Personal Technologies Survey verwachten binnen de komende twaalf maanden een nieuw systeem aan te schaffen. In combinatie met de lancering van op Windows 10-gerichte systemen kan dit in het vierde kwartaal van 2015 zorgen voor een groei in verkopen binnen de pc-markt.