Pebble introduceert tweede smartwatch

Pebble komt met een nieuwe smartwatch: Pebble Time. Net zoals de originele editie wordt ook deze versie in eerste instantie via Kickstarter verkocht.

De Pebble Time draait op Timeline, waarmee gebruikers gemakkelijk door hun tijdlijn kunnen scrollen. Hierdoor kun je zien wat er nu gebeurt, maar ook wat er al gebeurd is en wat er nog moet komen. Het scrollen gaat met drie knoppen aan de rechterzijde van het horloge, waarbij de middelste knop hetgeen wat op dat moment relevant is, toont. De onderste knop laat je door toekomstige afspraken, alarmen en applicaties bladeren. De bovenste knop laat je in het verleden kijken.

Andere nieuwe features

De smartwatch komt in tegenstelling tot zijn voorganger met een e-ink kleurenscherm.Het e-ink kleurenscherm staat altijd aan, iets wat bij andere smartwatches niet zo is. Toch gaat de accu lang mee: tot zeven dagen. Verdere vernieuwingen zijn het dunnere model, met een gekromde achterkant. Met dit design moet de Pebble Time beter op de pols liggen. Daarnaast heeft de smartwatch een microfoon om korte berichten als reactie op een tekstbericht of telefoongesprek te geven. Pebble Time is waterdicht, heeft een stappenteller en werkt met iOS 8 en Android 4.0 en latere versies.

Kickstarter

Pebble wil in de komende 31 dagen vijfhonderd duizend dollar ophalen. Dat is geen probleem, aangezien de teller na 18 minuten al op een half miljoen stond. Inmiddels tikt de kickstarter bijna acht miljoen dollar aan, waarmee ook de Pebble Time inmiddels als groots Kickstarter-succes gerekend kan worden. 

Geïnteresseerde snelle beslissers kunnen via Kickstarter een Pebble Time kopen voor 179 dollar, de reguliere retailprijs zal 199 dollar bedragen. De smartwatch wordt vanaf mei bezorgd.