Personeel beoordelen in de cloud

De cloud is weer een nieuwe toepassing rijker: het beoordelen van personeel. Ict-dienstverlener ilionx heeft de saas-applicatie 'Reviews' hiervoor online gezet.

Volgens ilionx is het voeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken voor veel leidinggevenden een 'periodiek terugkerende uitdaging'. Dat zou vooral komen door onduidelijke beoordelingscriteria, mate van feedback en gebrek aan inzicht in gemaakte afspraken. De cloudgebaseerde app 'Reviews' moet personeelsbeoordeling inzichtelijker en gestructureerden maken.

Reviews kan dankzij ingebouwde intelligentie binnen enkele minuten een compleet geformatteerde beoordeling schrijven. Het biedt ondersteuning bij het beoordelen, het functioneringsgesprek en het bewaken van de afspraken.

Gebruikers kunnen in hun eigen tempo en op een zelfgekozen tijdstip de beoordeling invullen. De beoordelingsformulieren kunnen automatisch verstuurd worden, inclusief de achtergrondinformatie uit vorige beoordelingen, functionerings- en coachingsgesprekken.

Daarnaast houdt Reviews automatisch bij wat de status van de beoordelingen is, welke zijn afgerond, welke nog in behandeling zijn en wanneer het weer tijd is voor een dergelijk gesprek. 

Digitaal medewerkerdossier

Dankzij alle overzichten biedt Reviews volgens de makers een compleet digitaal medewerkerdossier en krijgen managers inzicht in de verbetermogelijkheden van zowel teams als individuele medewerkers. Zo weten zij altijd hoe het met de arbeidsprestaties is gesteld in de achterliggende periode, in de toekomst en welke nieuwe arbeidsvoorwaarden daaruit voortvloeien. Hierdoor kunnen managers hun medewerkers beter begeleiden in de richting die nodig is en kunnen zij beter gebruik maken van de sterke kanten van hun medewerkers. 

Een gratis proefaccount kun je maken op de Reviews-website van ilionx.