Philips chips voor zuinige voeding

Royal Philips Electronics NV heeft twee nieuwe producten aan zijn GreenChip familie van energiezuinige voedingen toegevoegd. En chip voor desktop pcs en n voor notebooks.

Met behulp van de Greenchip PC kunnen voedingen gemaakt worden met een efficintie die boven de 80 procent uitstijgt. De Greenchip SR verbetert de efficintie van laptop adapters met 3 tot 5 procent.

De meeste voedingen die momenteel op de markt zijn hebben een efficintie die ligt tussen de zestig en zeventig procent waardoor veel energie wordt omgezet in warmte. Door het gebruik van een efficintere voeding blijft de computer niet alleen koeler, maar wordt er ook bespaard op de energierekening.

Volgens Ecos Consulting zou het overstappen naar efficintere voedingen in alleen de Verenigde Staten al resulteren in een besparing van 11 22 miljard kilowatturen elektriciteit wat overeenkomt met een rekening tussen de 880 miljoen en 1,8 miljard dollar.

De Philips chips maken het voor voedingsleveranciers makkelijker om aan de energie-eisen te voldoen, zoals 80 Plus en Energy Star.