Plantronics Voyager 510S

Een Bluetooth headsetje is d oplossing voor wie veel belt, maar niet heel de dag met een toestel in de hand of bedraad oortje in het oor wil lopen. Ook wanneer je simpelweg je beide handen vrij moet hebben, is het een uitkomst.
Bluetooth headset
Inleiding

Bluetrek X2
Plantronics Voyager 510S
Jabra JX10
Jabra BT500
Cellink BTHS 6033F

Conclusie

De Voyager van Plantronics arriveerde in ons testlab in een flinke doos. Dat bleek geen verpakte lucht: deze headset wordt vergezeld door met een Bluetooth-cradle die je kunt aansluiten op een vaste telefoon. Deze maakt het mogelijk om ook gesprekken naar je vaste lijn te voeren via de headset. Vooral op kantoor een heel handige aanvulling! Het aansluiten en is even puzzelen voordat het werkt, maar vervolgens kun je wel met een druk op de knop schakelen tussen je headset en de vaste hoorn.

Niet de lichtste
De headset zelf is flink vormgegeven en zeker niet de lichtste uit de test. Dit maakt het draagcomfort wat minder, je voelt het oortje altijd zitten. Ook een schoonheidsprijs lijkt niet weggelegd voor deze Plantronics. Toch zorgt het rubberen, flexibele oorhaakje ervoor dat de Voyager niet onprettig zit; je kunt het rustig de hele dag zonder pijn of irritatie dragen. Bovendien ben je door het verstelbare microfoontje dat richting je mond wijst prima verstaanbaar voor je gesprekspartner; iets dat bij vooral de kleinere modellen uit deze test duidelijk minder het geval is. Vooral op bijvoorbeeld drukke beurzen is dat wel zo prettig.

Geluidskwaliteit
De geluidskwaliteit van het koptelefoontje was met alle geteste mobieltjes uitstekend. Minpuntje is de onhandige plaatsing van de volumeknoppen, waardoor je niet gemakkelijk tijdens een gesprek het volume kunt aanpassen. Voor nog geen zestig euro is het verder een prima headset; een echte budgettip, zeker gezien de extra cradle.

Prijs: 57,74
Info:www.plantronics.com
Score: