Plantronics Voyager Legend UC

Het pakket waarin de Voyager Legend geleverd wordt is opvallend groot voor zo'n kleine headset. Je krijgt dan ook niet alleen het oortje, maar ook een opbergdoosje met ingebouwde accu voor onderweg, een verzwaarde bureauoplader die ook dienst doet als standaard en nog een derde mini-oplader voor in de auto.

Het oortje zelf ziet er wat groot uit vergeleken met andere headsets, maar zit erg comfortabel. Deze past altijd goed in het oor dankzij meegeleverde dopjes die in formaat onderling verschillen.

Het pairen gaat vlot en eenmaal verbonden werkt het apparaat prima en blijft dat ook doen. Geluid is helder en de bluetooth-verbinding kent een behoorlijk groot bereik. Gesprekken opnemen en afsluiten gaat makkelijk en snel en ieder gesprek is goed verstaanbaar, ook met wat steviger achtergrondgeluid. Het oortje is redelijk fors, maar tijdens het dragen heb je dat eigenlijk niet in de gaten.

Aardig is de Smart Sensor, een soort bewegingssensor waarmee je gesprekken automatisch kunt aannemen. Word je gebeld, dan beantwoord je de oproep automatisch door het oortje in te doen. Het voorkomt dat je bijvoorbeeld achter je bureau je oortje continu in hoeft te hebben. De headset is voor diverse softphones te configureren, denk bijvoorbeeld aan Cisco-, IBM- en Avaya softphones. Hierbij is het ook mogelijk om je aanwezigheid bij te werken.

Prijs: € 149,- (excl. btw)
Info: www.plantronics.nl 

In het kort

+ Zit erg lekker
+ Erg goed geluid 
+ Compleet pakket aan accessoires
- Duur


MKB Proof 2013