PlayBook krijgt dezelfde prijs als iPad 2

Fabrikant Research In Motion (RIM) geeft de PlayBook een vergelijkbaar prijskaartje mee als de iPad 2. De goedkoopste versie van de tablet zal namelijk 499 dollar kosten, de goedkoopste iPad 2 heeft precies dezelfde prijs.

In beide gevallen gaat het om de wifi-only variant van 16 GB. RIM heeft daarnaast bekendgemaakt dat de PlayBook vanaf 19 april in de Verenigde Staten en Canada te koop zal zijn. Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry-maker de tablet in Nederland uitbrengt.

De PlayBook heeft een lcd-scherm van 7-inch (1024x600 pixels) en draait op RIM's eigen BlackBerry Tablet OS. De tablet heeft een dual core-processor van 1 GHz en een werkgeheugen van 1 GB. De PlayBook is verder uitgerust met een camera op de voor- en achterkant.

De prijs van de iPad 2, die in de Verenigde Staten al te koop is, blijkt niet alleen voor RIM maatgevend te zijn. Eerder maakte Samsung al bekend dat de goedkoopste uitvoering van de aankomende Galaxy Tab 10.1 (wifi only, 16 GB) eveneens 499 dollar zal kosten. De iets kleinere Galaxy Tab 8.9 is in de wifi only-uitvoering van 16 GB zelfs nog goedkoper, namelijk 469 dollar.