Portland introduceert versie 6 van Altaro VM Backup

Portland introduceert de release van Altaro VM Backup. Het product – voorheen bekend als Altaro Hyper-V Backup – stelt beheerders nu in staat VM’s op zowel Microsoft Hyper-V- als VMware-hypervisors te back-uppen met één applicatie.

Samen met een aantal performanceverbeteringen biedt het product dezelfde features op beide hypervisors. Alle functionaliteit in het product is beschikbaar voor back-ups en restores op zowel Hyper-V als VMware. Ondanks deze toevoegingen aan Altaro VM Backup blijven de prijzen hetzelfde.

“De toevoeging van VMware-ondersteuning aan Altaro VM Backup geeft ons de kans ook VMware-systeembeheerders kennis te laten maken met de betaalbare, gebruiksvriendelijke back-upsoftware die onze Hyper-V-klanten al kennen en waarderen”, zegt David Vella, CEO van Altaro. “Dit is een mooie, nieuwe stap in de ontwikkeling van Altaro. En ik weet zeker dat Hyper-V- én VMware-gebruikers deze nieuwe release positief zullen ontvangen.”

Naast de toevoeging van VMware-support aan Altaro VM Backup is de oplossing ook uitgebreid met een Central Management Console. Nu is er de mogelijkheid back-up- en restore-taken te beheren in alle Hyper-V- en/of VMware-hosts die in een IT-omgeving aanwezig zijn. Dat betekent dat het product een meer schaalbare oplossing is, die ook goed presteert in grotere omgevingen.

“Het belang van back-up wordt voor ondernemers steeds belangrijker. Elk uur dat een organisatie niet bij haar data of services kan, betekent een behoorlijk productieverlies”, zegt Kim van Brugge, CEO van Portland. “Deze nieuwe release is een mooie uitbreiding binnen de continuïteit van ons productportfolio.“

Prijzen en beschikbaarheid

Altaro VM Backup is verkrijgbaar in drie versies:

  • Standard Edition (325 euro): meeste functionaliteit met bescherming van maximaal vijf VM’s.
  • Unlimited Edition (495 euro): alle functionaliteit voor een onbeperkt aantal VM’s en ondersteuning van clusters.
  • Free Edition: beschermt tot maximaal twee VM’s en wordt aangeboden als freeware.

Download Altaro VM Backup hier.