Presentatie nieuwe iPhone mogelijk in september

De geruchtenmolen rondom Apple staat zelden stil. Zo staat het internet inmiddels bol van geruchten over de nieuwe iPhone. Deze wordt mogelijk in september uit de doeken gedaan.

Volgens de technologie-site AllThingsD heeft Apple plannen om op 10 september een speciaal evenement te organiseren waar het bedrijf de nieuwe generatie iPhones uit de doeken zal doen. Mogelijk zal de iPhone dan enkele weken later verkrijgbaar zijn, zoals dit ook het geval was bij voorgaande modellen.

iPhone 5S

Een nieuwe iPhone zou niet vreemd zijn. Eerder dit jaar presenteerde Apple al iOS 7. Uiteraard zal de nieuwe iPhone op dit nieuw vormgegeven besturingssysteem draaien. Er is immers genoeg tijd geweest om iOS 7 te testen en een nieuwe apparaat met succes te voorzien van een nieuw besturingssysteem. Wanneer er een update volgt voor oudere modellen iPhones is nog niet bekend, wel volgt deze dit najaar. De iPhone 5S, zoals de onofficiële naam luidt, wordt verder naar het schijnt voorzien van een home-knop met vingerafdrukscanner. Verwijzingen hiernaar zijn gevonden in de testversie van iOS 7.

iPhone 5C

Naast een high-end iPhone gaat Apple wellicht ook een mid-range model iPhone introduceren met de naam iPhone 5C. De 'C' staat hier voor 'color'. De kans bestaat dat Apple de goedkopere variant van haar iPhone in een reeks verschillende kleuren gaat aanbieden.

Als Apple inderdaad enkele weken na het evenement de nieuwe iPhone gaat verkopen is dit goed nieuws voor het bedrijf. Ze zijn dan op tijd om volop te profiteren van de holiday season in America, een periode waarin bedrijven flink kunnen verdienen aan kerstinkopen van consumenten.

Presentatie nieuwe iPhone mogelijk in september
Dat Apple nog dit jaar een nieuwe iPhone zou presenteren is niet geheel onverwacht. Een mogelijke datum is nu gelekt.