Preview nieuwe Microsoft Office-applicaties beschikbaar

De testversies van de nieuwe Microsoft Office-applicaties zijn vandaag uitgekomen voor Android smartphones. De apps voor Word, Excel en Powerpoint zijn aangepast voor mobiel gebruik en komen uiteindelijk als drie afzonderlijke applicaties in de Play Store.

De nieuwe applicaties moeten de Office Mobile Hub op Android-telefoons gaan vervangen en worden bij de officiele release drie aparte apps. De applicaties hebben het menu onderaan het scherm zitten, in plaats van bovenaan. Bovendien kun je verbinden met OneDrive, SharePoint, Dropbox, Google Drive en Box. Wil je een document versturen? Dan kan dit vanuit de applicatie met een hyperlink of als bijlage. De applicaties werden in januari al beschikbaar gemaakt voor Android-tablets.

Testen

Om de vernieuwe Office-applicaties uit te proberen heb je een smartphone nodig met Android KitKat 4.4 of hoger en 1GB aan ram-geheugen. Verder moet je je aanmelden bij de Microsoft Office voor Android Google+-pagina, waarna je je kunt registreren als tester door de links van Word, Excel en Powerpoint aan te klikken. Google Play moet vervolgens de toestemmingen verwerken en dat kan lang duren, maximaal vier uur. Na het voltooien van al deze stappen kun je de applicaties downloaden, welke je gemakkelijk kunt vinden door de eerder genoemde links nogmaals aan te klikken.