Prezi Viewer voor Android

Het belang van een goede presentatie is zeer belangrijk. Een saaie presentatie met Powerpoint zal het bericht wel over brengen, maar of het de aandacht trekt, dat valt nog te bezien. Met Prezi maak je interactieve, aandacht grijpende presentaties, die vandaag ook toegankelijk zijn met de Prezi for Android-app.

Wie zijn of haar presentaties wilt bekijken of bewerken met een Android device, had tot op heden een probleem; iOS-gebruikers hadden een app, maar Android-gebruikers vielen buiten de boot. Je moest via de webinterface inloggen om je presentaties te bekijken, iets wat niet bijzonder gemakkelijk was. De Prezi-community vroeg dan ook al geruime tijd om een Android-app en vandaag is het zo ver: Prezi for Android is officieel beschikbaar.

'Onze gebruikers vroegen al lange tijd om de Android app, vooral omdat zij steeds meer tijd buiten kantoor doorbrengen,' aldus Peter Arvai, ceo en medeoprichter van Prezi. 'Met Prezi for Android heb je al je presentaties altijd bij de hand en kun je altijd aan jouw verhaal werken of het presenteren.' En dat is een logische stap; ongeveer tachtig procent van de smartphonemarkt wordt bezet door Android.

Voordelen

Belangrijkste voordelen en kenmerken van de Prezi for Android-app:

  • Cloud synchronisatie – Altijd de laatste versie van jouw prezi-presentatie, ongeacht het apparaat waar je er voor het laatst aan hebt gewerkt
  • Op afstand presenteren – Nodig meer dan dertig mensen uit voor je presentatie, ook al ben jij niet op kantoor.
  • On-the-go toegang, altijd en overal – Toegang tot alle opgeslagen prezi’s, online prezi’s en gedeelde prezi’s van anderen.
  • Offline toegang tot pas gebruikte prezi’s en andere prezi’s voor inspiratie – Je hebt geen internetverbinding nodig, dus ook onderweg kun je je presentatie voorbereiden op je Android-apparaat.

Getest

Wij hebben de Prezi-app vluchtig kunnen testen, voordat de applicatie officieel beschikbaar beschikbaar was. Het installeren van de Prezi-app gaat zoals met elke andere Android-applicatie. Wie nog geen Prezi-account heeft kan gelijk een account aanmaken. Dit kan met je eigen emailadres, LinkedIn- of Facebookaccount. Hierna krijg je de keuze welke abonnementsvorm je van de dienst wilt gebruiken; er is keuze uit de gratis, betaalde en groepslicentie-versie. Vervolgens word je gepresenteert met de Prezi-app. Heb je al eerder Prezi's gemaakt of ben je gedeeld met Prezi's, dan kun je ze nu vanuit je Android-app bekijken. Heb je een Android-device met MiraCast-technologie, of andere methode om je beeld te delen, dan kun je vanaf je telefoon de presentatie op een groter of andere scherm vertonen.

Prezi for Android is gratis te downloaden vanuit de Google Playstore.