Prijs en datum Microsoft Surface bekend

Microsoft heeft de prijs en de release-datum van de Surface-tablet vrijgegeven. Vanaf 26 oktober is deze verkrijgbaar vanaf 499 dollar.

Wil je als Nederlander een Surface-tablet kopen, dan moet je nog even geduld hebben. Nederland wordt namelijk niet genoemd in het officiƫle bericht van Microsoft. De kans dat we hier aan de slag kunnen met de Surface op 26 oktober is daarom erg klein. De landen die wel genoemd worden zijn de Verenigde Staten, Canada, Australiƫ, China, Hong Kong, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Aangezien er wel enkele Europese landen genoemd worden zal de release in Nederland niet lang op zich laten wachten.

De tablet die de 26e uitkomt is de RT-variant voor consumenten. Deze komt standaard met een aantal Microsoft Office-applicaties voor niet-commercieel gebruik. Wil je de Surface zakelijk gebruiken, dan moet je nog even wachten op de variant waarop Windows 8 Pro staat.

De basisprijs is 499 dollar, hiervoor krijg je een uitgeklede 32GB tablet zonder Touch Cover, een beschermhoes die ook dienst doet als keyboard. Wil je wel een Touch Cover, dan kost dit je 100 dollar wanneer je deze bij je tablet bestelt en 119 dollar wanneer je deze later aanschaft. Er is ook een 64GB-variant die standaard met Touch Cover komt, deze kost je 699 dollar.