Prijzen Samsung Galaxy A3 en A5 bekend gemaakt

Begin 2015 komen de Samsung Galaxy A3 en A5 naar Nederland. De prijzen zijn inmiddels bekend en liggen op de 310 en 410 euro. De telefoons zijn al bij verschillende webwinkels verschenen, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. De winkeliers melden toch al dat de toestellen in januari beschikbaar worden.

De Samsung Galaxy A3 en A5 zijn al wel te reserveren en komen in het eerste kwartaal van 2015 in Nederland uit, bevestigt Samsung tegenover Androidplanet. De webshops GSMWijzer en Studentmobiel verwachten echter dat de telefoons al in januari uitkomen, maar dit is officieel nog niet bevestigd.

Specificaties

De toestellen maken deel uit van de nieuwe Galaxy A-lijn, waarmee het bedrijf een nieuwe designrichting is ingeslagen. Zo hebben ze een dunne metalen behuizing, waardoor ze er wat meer premium uitzien. De A3 heeft een 4,5 inch super amoled-scherm met een resolutie van 540 x 960 pixels. De smartphone draait op een Qualcomm Snapdragon 410 processor op een snelheid van 1,2 GHz. Verder heeft deze smartphone 16 GB aan geheugen en 1 GB RAM-geheugen. De opslagcapaciteit is met een microSD nog verder uit te breiden tot 64 GB. De honderd euro duurdere A5 heeft een scherm dat een halve inch groter is dan de A3, waarmee hij uitkomt op 5 inch en een resolutie van 720 x 1280 pixels. Ook het RAM-geheugen is iets groter en komt uit op 2 GB. Beide telefoons draaien op Android Kitkat.