Priv-apparaten welkom op werkvloer

Nederlandse werkgevers zijn best tolerant als het gaat om het toelaten van priv-apparatuur op het bedrijfsnetwerk. Zo'n 92 procent heeft er geen problemen mee als werknemers hun laptops, smartphones en andere gadgets van thuis meenemen.

Dat blijkt uit onderzoek van Citrix Systems onder 312 bezoekers van Solutions Seminar en Partner Exchange. De soepele regels voldoen blijkbaar aan een behoefte: zes op de tien ondervraagden geeft aan dat er onder medewerkers behoefte is aan het gebruik van privé-apparaten op het werk.

De organisaties die dit niet toestaan, kiezen hier met name voor uit beveiligingsoverwegingen (78 procent), gevolgd door het verliezen van de controle op de werkzaamheden (27 procent), kostenoverwegingen (20 procent) en beperkte technische mogelijkheden (19 procent).

Soepel thuiswerkbeleid

Ook het beleid van Nederlandse organisaties wat betreft thuiswerken is soepel. Slechts 6 procent van de ondervraagden biedt werknemers helemaal geen mogelijkheden om thuis te werken. Een nog kleiner deel (2 procent) van de organisaties beschikt ook niet over de technische mogelijkheden om medewerkers thuis te laten werken.  Al kun je je natuurlijk afvragen of de bezoekers van zo'n seminar een goede doorsnee vormen van de Nederlandse bedrijfscultuur.