Privacy-gerichte Blackphone 2 nu te reserveren

De opvolger van de op privacy-gerichte Blackphone, de Blackphone 2, is vanaf nu te reserveren. De smartphone heeft een aantal prettige upgrades meegekregen en draait nog steeds op het Android-gebaseerde SilentOS.

Zowel de voorkant als achterkant van de Blackphone 2 zijn gehuld in glas, in tegenstelling tot zijn voorganger. Daarnaast heeft het apparaat een scherm van 5.5-inch met een resolutie van 1080p. Dit is flink wat groter dan de display die de Blackphone meekreeg, daar was het scherm slechts 4.7-inch. De smartphone draait op een 1,7GHz octa-core processor met 3GB aan ram-geheugen en 32GB opslag.

Veiligheid boven alles

De Blackphone 2 is anders dan de meeste smartphones en dat is vanwege haar op privacy gerichte operating system. Het apparaat draait op SilentOS, die een suite aan veilige applicaties meeleverd. Hier zitten onder meer apps in voor het versturen en ontvangen van versleutelde berichten en telefoontjes. Ook alle verbindingen die met andere apparaten worden gemaakt zijn versleuteld. Daarnaast is het mogelijk om verschillende omgevingen aan te maken op de smartphone, om zo bijvoorbeeld werk en privé gescheiden te houden.

Reserveren

De Blackphone 2 wordt in september verwacht, maar is nu al te reserveren. Een prijs is nog niet bekend, maar deze is waarschijnlijk vergelijkbaar met de Blackphone, welke 629 dollar kostte.