ProfiTAP ProfiShark 1G

Netwerkbeheerders zullen het probleem herkennen: er gaat ‘ergens’ iets fout op het netwerk, maar geen idee waar precies. Of je wilt gewoon meer weten over het verkeer dat op het netwerk plaatsvindt, bij voorbeeld voor performance-doeleinden.

Voor beide gevallen is het nodig al het verkeer in een LAN goed onder de loep te nemen. Dan kun je met een tool als Wireshark aan de slag, maar software alleen is vaak niet krachtig genoeg om al het verkeer goed te monitoren. De laptop is vaak niet krachtig genoeg voor het verwerken van al die data en bovendien haalt Wireshark alleen vaak niet de onderste steen boven.

De oplossing komt in de vorm van een mobiel aluminium kastje, de ProfiTAP Profishark 1G. De werking is simpel: je lust deze enerzijds in het LAN, anderszijds verbind je het kastje via usb met een laptop met daarop Wireshark-software. Vervolgens geef je in Wireshark het apparaat op als ‘leesbron’.

De ProfiTAP ontlast de processor van de laptop en weet al het verkeer in je netwerk te onderscheppen voor inspectie. Zeker op 1G-snelheid is real-time inspectie voor een laptop-cpu al bij na niet meer te doen en komt de ProfiShark als geroepen. Dankzij een usb- 3.0-connectie kun je op hoge snelheid data verwerken en zijn real-time statistieken mogelijk. Het kastje is compatibel met 10/100/1G-netwerken.

Prijs:€ 2195,- (excl. btw)
Info: www.scos.nl/products/ wireshark-tools/

In het kort:

  • Toekomstvaste specificaties (ook uitbreidbaar middels geheugenmodules)
  • Compact formaat
  • Hoge doorvoersnelheid
  • Ontlast de laptop-cpu
  • Geschikt voor 10/100/1G-netwerken
MKB Proof 2014