Projecteer je smartphone-scherm op je arm met de Cicret

Wearables, je houdt ervan of je haat het, maar niemand kan ontkennen dat de Cicret iets doet wat we nog niet kenden. De armband verandert je arm namelijk in het touchscreen van je smartphone.

Het werkt simpel: je verbindt de armband met je smartphone (of dit via Bluetooth of een andere technologie gaat is nog niet bekend) waarna de armband het scherm van je smartphone projecteert op je arm. Die projectie fungeert vervolgens als touchscreen. Met andere worden, je kunt je smartphone lekker in je zak laten zitten en toch volop gebruik maken van de functies van je smartphone.

De armband bevat een picoprojector. Dit is een miniscule projector die veelal gebruikt wordt in mobiele devices. De interface kun je vervolgens bedienen dankzij de acht sensoren in de armband. 

De Cicret-armband wordt gemaakt door een klein team van vier mensen. 'Zal worden gemaakt' is wellicht een beter woord, want om de Cicret in productie te laten gaan zijn er donaties nodig. Het team heeft 700.000 euro nodig om de armband te maken. Da's veel geld, maar als het zo gaat werken in onderstaand introductiefilmpje dan hopen we dat dat bedrag gehaald wordt. 

Projecteer je smartphone-scherm op je arm met de Cicret
Je smartphone bedienen via een projectie op je arm? De Cicret belooft het.