Projectplace krijgt sociale functies

Projectmanagementbedrijf Projectplace heeft de stap naar Sociaal Projectmanagement gezet, genspireerd op Facebook en de eigen iPhone applicatie. Het sociale Projectoverzicht creert een nieuw niveau van interactie tussen projectleden.

De nieuwe sociale kenmerken zijn gebaseerd op de analyses die Projectplace heeft gedaan in de afgelopen twaalf jaar naar succesfactoren binnen projecten. Een van de belangrijkste factoren is dat zowel betrokkenheid als creativiteit worden vergroot bij heldere en open communicatie tussen de projectleden.


Naast communiceren en op elkaars berichten reageren kunnen de leden ook documenten, foto’s en video’s delen. En zodra iemand betrokken raakt in een discussie, ontvangt deze persoon notificaties via de mail om de discussie te blijven volgen. "Het werkt een beetje zoals Facebook, maar dan met focus op projectinformatie", aldus projectmanager Ellen Ekerling.

De bètaversie is per direct beschikbaar. In de komende maanden wordt de functie in nauwe samenwerking met gebruikers doorontwikkeld. Naar verwachting wordt de definitieve versie aan het einde van de zomer gelanceerd.

Op de website van Projectplace is een testversie te downloaden die dertig dagen gratis te gebruiken is.