Prototype Project Ara dit jaar nog beschikbaar in Puerto Rico

De testversie van Project Ara, Google's modulaire smartphone, wordt dit jaar nog uitgebracht. Het prototype is echter alleen beschikbaar voor inwoners van Puerto Rico. Google deed de aankondiging tijdens een ontwikkelaarsconferentie.

De keuze voor Puerto Rico is bewust, zo laat Google weten. Puerto Rico heeft drie miljoen telefoons die variëren tussen goedkope instapmodellen tot high-end smartphones. 75 procent van al het internetgebruik gebeurt via mobiele apparaten. Volgens Google loopt het land daarmee voor op een internationale trend.

Prototype

Met de testversie van Project Ara wil het bedrijf onderzoeken hoe consumenten reageren op de modulaire smartphone. 'We hebben diverse onbeantwoorde vragen en de enige manier om de antwoorden te krijgen, is via de daadwerkelijke data', aldus Paul Eremenki, directeur van Project Ara.

Project Ara

Project Ara is een modulaire smartphone van Google. Je begint met een basisframe en vervolgens heb je de mogelijkheid om via diverse modules de smartphone te creëren die jij wilt hebben. Zo kun je extra geheugen toevoegen, maar er zijn ook modules voor bijvoorbeeld een camera, processors en sensors. Volgens Google moeten er tussen de twintig en dertig modules beschikbaar zijn wanneer Project Ara officieel gelanceerd wordt.

Het basisframe gaat waarschijnlijk vijftig dollar kosten, de prijs van de modules is nog niet bekend. Wanneer Project Ara voor de rest van de wereld beschikbaar wordt, is nog niet bekend.