Pulseway

Pulseway is een verrassend krachtig stuk software dat bestaat uit een agent, te installeren op de te monitoren systemen, een webbased interface en een app voor mobiele devices. Elk systeem wordt ondersteund, dus of er binnen jouw organisatie nu Windows, Linux, Mac of een mix van deze systemen draaien, je voegt ze moeiteloos toe aan de Pulseway-service.

De koppeling met een gemakkelijke initiële installatie maakt dat je in no time ‘up and running’ bent om de gebruikte it en services binnen jouw organisatie in de gaten te houden. Iets waar Pulseway duidelijk een punt van heeft gemaakt is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface. Aan de linkerkant vind je jouw systemen (bijvoorbeeld je servers of workstations) die je in de gaten kunt houden en zo nodig kunt managen. Uiteraard moet de Pulseway agent wel geïnstalleerd worden op de betreffende systemen. Dit is echter in een handomdraai gedaan en vereist weinig tot geen technische knowhow.

Voor het management van jouw systemen vind je aan de rechterkant een brede set tools die je aan kunt roepen. Dit gaat van simpele info over cpu-gebruik tot diepere systeemfuncties als het beëindigen van processen, het pushen van updates of het bekijken van systeemlogs. Ook kun je vanuit hier chatten met gebruikers voor het verlenen van de nodige support, heb je een terminal tot je beschikking voor het uitvoeren van commando’s en zie je welke gebruikers zijn ingelogd. Met Pulseway richt je je blik allang niet meer alleen op de hardware in jouw organisatie, de diverse (cloud-)applicaties spelen vaak een net zo bedrijfskritische rol. Daarom maakt Pulseway het mogelijk om bijvoorbeeld op applicatieniveau te managen of om je websites in de gaten te houden.

Wat veel gebruikers zal aanspreken, is de integratie met services van ESET en StorageCraft. De integratie met de Remote Administrator van ESET geeft je de mogelijkheid om monitoring en uitvoering van ESETfuncties te doen binnen Pulseway. Met de integratie van ShadowProtect van StorageCraft is het mogelijk om backups binnen de hele organisatie uit te voeren, te verifiëren en notificaties over al dan niet geslaagde backups te ontvangen. Niet bepaald een onbelangrijke feature en zeer zeker iets wat veel gebruikers zal aanspreken.

In het kort

  • Veel meer dan een monitoring-tool
  • Ontwikkeld vanuit de gebruiker
  • Enorm flexibel
  • Lichtgewicht en makkelijk te gebruiken
  • Volop support vanuit Pulseway zelf
Prijs: vanaf €2,- per server/desktop per maand
Info: pulseway.nl
MKB Proof 2015