Push mail op Windows Mobile-handheld installeren

Heb je een handheld met Windows Mobile 5-software, dan kun je je handheld vrij eenvoudig aan een persoonlijke postbus in (hosted) Exchange koppelen. Daarna komt mail vanzelf binnen.

We laten in drie stappen zien hoe je Exchange met je handheld kunt laten synchroniseren. Voor een echte 'BlackBerry-ervaring' zou je nog een vorm van mobiel internet (grps, umts/hsdpa of wifi) op jesysteem moeten hebben.
We doen de configuratie voor op een Hosted Exchange-account van IS Interned Services, maar de stappen zijn algemeen geldig.

1. ActiveSync starten

Als de Hosted Exchange-provider n de handheld beiden 'direct push' ondersteunen, kun je berichten volautomatisch ontvangen.Kies op je Windows Mobile 5-systeem ActiveSync en vervolgens Configure Server.

2. Servergegevens invoeren

Vul de volgende gegevens in: het http-adres van de Hosted Exchange-server, de inlognaam (let op: met een _ in plaats van @, dus: jouwnaam_jouwbedrijfsnaam.nl) en de verdere gegevens zoals afgebeeld.
De reden van de aangepaste inlognaam is een (bekende) bug in de communicatie tussen Exchange Server en de ActiveSync-software op telefoons en handcomputers.

3. Laatste check

De volgende en laatste stappen zijn het aangeven wt je wilt synchroniseren en het starten van de daadwerkelijke synchronisatie. Kijk of nieuwe berichten daadwerkelijk direct op je handheld worden afgeleverd of dat je handmatig (dan wel via een schema) moet synchroniseren. In sommige gevallen is automatische 'Direct Push' een service die de provider nog even voor je moet aanzetten. Vraag dat eventueel aan de helpdesk. En nog een laatste stap: Kies in Menu voor Schedule en stel de Sync in op As items arrive bij Peak times en Off-peak times.