Pwnium van Google wordt doorlopend programma

Het Pwnium-programma van Google wordt een doorlopend programma, in plaats van het huidige jaarlijkse evenement. Het programma beloont hackers wanneer zij exploits in de Chrome-browser en samenhangende software vinden.

Eerder was het noodzakelijk dat een beveiligingsonderzoeker in maart al een bug had gevonden, zich registreerde en fysiek bij de competitie aanwezig was. Vanaf nu kun je het gehele jaar elke bug die je vindt, registreren via de Chrome Vulnerability Reward Program (VRP). Ook de hoogste beloning gaat omhoog, deze wordt nu vijftigduizend dollar en is het gehele jaar te winnen.

Sneller oplossen

Eén van de redenen om het programma te wijzigen, was dat veel hackers wachtten met het melden van een bug tot de wedstrijd. Dit betekent dat het probleem langer blijft bestaan en gebruikers van Chrome OS en de Chrome-browser mogelijk risico lopen. De kans was overigens altijd vrij groot dat een onderzoeker van Google de bug gevonden had tegen de tijd dat de hacker hem rapporteerde bij het evenement. Maar door het programma doorlopen te maken profiteert Google van grotere veiligheid van haar services en maken deelnemers tegelijkertijd kans op mooie prijzen.