QNAP TurboNAS 870

Zit je om veel opslagruimte verlegen, dan doe je met de TurboNAS 870 een goede investering. Deze nas biedt ruimte aan maar liefst acht disks. De nas is uitgerust met een 2,6 GHz dualcore-processor en 2GB aan werkgeheugen.

Daarmee heeft het meer dan genoeg kracht aan boord. Je hebt ruimte voor maximaal acht schijven, zowel 3,5- als 2,5-inch van het type hdd of ssd. Deze zijn 'hot swappable' Per drive heb je een maximum tot 4 TB tot je beschikking wat de totale opslag 32 TB maakt. Ook is het apparaat krachtig genoeg als virtualisatieplatform. Het apparaat kan overweg met VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix. Multimedia ontsluit je via de hdmi- en audioaansluitingen.

Het apparaat is uitgerust met vier Gigabit-netwerkpoorten. Je kunt dit met een optionele module uitbreiden naar zes stuks. Of het nu om hd-video gaat of om het opzetten van gevirtualiseerde desktops, wat doorvoersnelheid betreft kun je met de TS-870 verschillende kanten op en zit je ook in de toekomst goed dankzij de uitbreidingsmogelijkheden.

Het systeem draait op QTS 4.0 OS. Deze relatief nieuwe versie van QNAP's eigen OS is beschikbaar voor de meeste modellen uit de TurboNas-serie, zo ook de 870. QTS 4.0 presenteert de gebruiker een frisse en vooral makkelijk bedienbare interface. Daarnaast is het OS gebaseerd op apps, dus kun je een smartphone of tablet bedienen, dan is het installeren van een app ook geen probleem.

Prijs: € 1249,- (incl. btw)
Info: www.qnap.com

MKB Best Choice 2013