Quest Software komt met iPad-connector voor virtuele desktop

Quest Software heeft de vWorkspace Connector for iPad gentroduceerd. Met deze gratis app kun je met je iPad toegang krijgen tot je virtuele vWorkspace-desktop.

De connector biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met Virtual Desktops en Terminal Server/RD Session Host, en hiertussen te schakelen. Het ondersteunt het vWorkspace Secure Gateway-protocol. Een ingebouwde helpfunctie zorgt volgens Quest voor uitgebreide assist.

Met deze gratis connector breidt Quest naar eigen zeggen de voordelen van de virtualisatie van het werkstation uit tot de gebruikers van een iPad. Dankzij vWorkspace Connector for iPad beschikken ook zij over hun zakelijke applicaties, virtuele desktops en bestanden, waardoor mobiel werken 'een logische optie wordt', aldus de fabrikant.

De Quest vWorkspace Connector for iPad 1.0 is gratis beschikbaar in de AppStore. Ook is ze te vinden en te downloaden in de categorie Business door te zoeken naar een van de sleutelwoorden vWorkspace, VDI, Virtual Desktop, Desktop Virtualization, RDP of Quest Software. Quest Software biedt volledige support op de connector.